Tanita Bodyanalyzer

Tanita Bodyanalyzer

Wil je graag je sportresultaten in cijfers uitgedrukt hebben zodat je vooruitgang goed zichtbaar is? Dat kan nu! Met de Tanita Bodyanalyzer bij Fysio+ Fitness Noord Oost Veluwe!

Wat is de Tanita Bodyanalyzer?

De Tanita MC-780 is een body-composition (= lichaamssamenstelling) analyzer uit het professionele segment en richt zich op het gebruik in zowel de fitness sector als de medische sector. In slechts twintig seconden verkrijgt u een professionele analyse van de lichaamssamenstelling bestaande uit onder meer het lichaamsgewicht, vetpercentage, spiermassa en lichaamsvocht. Aanvullend biedt het toestel gemak door diverse gezondheidsfactoren te berekenen en toe te lichten zoals de BMI, BMR, viscerale vetwaarden en de metabolische leeftijd. Dankzij de handvatten meet de MC-780 het lichaam in 5 segmenten: linker arm, rechter arm, romp, linker been en rechter been. Hiermee verkrijg je gedetailleerd inzicht in veranderingen in lichaamssamenstelling.

Wat is het nut van de Tanita meting?

In vergelijking met traditionele gezondheidsindicatoren zoals de BMI (Body Mass Index) of de huidplooimeter (plaatselijk meten van het vetpercentage) biedt een Body Composition Analyzer jou in een overzicht alle benodigde waarden om je fysieke gesteldheid te beoordelen. Met deze indicatie van je actuele gezondheid als uitgangspunt stellen we jouw persoonlijke plan van aanpak samen. Een Body Composition Analyzer berekent niet alleen op nauwkeurige wijze jouw BMI, maar ook de onderstaande meetwaarden.

Meetwaarden algemeenMeetwaarden per segment
Gewicht (in kg)Vetverdeling per lichaamssegment
VetpercentageSpiermassa (in kg) per lichaamssegment
Vetmassa (in kg)Spiermassa verhouding per lichaamssegment
Vetvrije massa (in kg)Spiermassa balans per lichaamssegment
Spiermassa (in kg)Verhouding beenspieren
LichaamsvochtpercentageWeerstand per lichaamssegment
Lichaamsvocht (in kg)Fase hoek (Phase Angle) per lichaamssegment
Intracellulair vocht (vocht in lichaamscellen)
Extracellulair vocht (vocht buiten lichaamscellen)
Verhouding extracellulair vocht / totaal lichaamsvocht
BMI (Body Mass Index)
Botmassa (Botmineraal)
Fysieke Waardering
Viscerale Vetwaarde
BMR/kcal (Basale Metabolische Rating)

 

Prijs voor jou

Een abonnement in combinatie met meting lichaamssamenstelling Body Analyzer voor leden van FysioFitness Noord Oost Veluwe € 2,50 per maand. Voor een losse meting u betaalt per keer € 5,00.

Een losse meting met advies van de fitnessinstructeur voor niet-leden kost € 15,50 per meting.

Cliënten van de diëtist hebben de mogelijkheid  tot een meting met onze fitnessinstructeur, waarmee de diëtist advies kan geven. Dit is voor leden € 5,00, en voor niet leden € 7,50 per meting.

 

Geïnteresseerd? Bekijk hieronder een video over de mogelijkheden van de Tanita Bodyanalyzer!

Tags: , ,