Shockwave therapie

Shockwave Therapie.

De laatste jaren heeft het gebruik van shockwave therapie in de fysiotherapie een enorme vlucht genomen. Iets wat werkt in de praktijk verkoopt zichzelf. De positieve ervaringen van patiënt en behandelaar hebben ervoor gezorgd dat er steeds vaker een beroep gedaan wordt op deze manier van behandelen.

Sinds een aantal jaren bieden wij dan ook deze vorm van fysiotherapeutische behandeling aan. Het is een behandeling waarbij er door middel van een behandelkop ‘schokgolven’ op de klachtregio worden gericht. Deze schokgolven, ‘shockwaves’, veroorzaken in het lichaam een positief biologisch effect.

Een positief biologisch effect kan bestaan uit het stimuleren van weefselherstel, vergruizen van verkalkingen, het stimuleren van de stofwisseling, en het verbeteren van de bloedcirculatie.

In onze praktijk rekenen wij geen extra kosten voor deze vorm van behandeling, omdat wij shockwave therapie zien als een extra stuk gereedschap bij het fysiotherapeutisch behandelen van mensen. Behandeling, indien gebruikt wordt gemaakt van shockwave therapie, zal dan ook vrijwel nooit alleen bestaan uit shockwave therapie op zich, maar zal altijd gepaard gaan met advies omtrent het gebruik van het weefsel dat behandeld wordt.

Ook bij deze vorm van therapie blijft het een zaak van maatwerk. Niet iedere klacht is geschikt om met shockwave behandeld te worden. Uw fysiotherapeut moet op basis van zijn informatie en bevindingen uit het lichamelijk onderzoek beslissen of shockwave therapie u van uw klachten af kan helpen.

Indien een onderbouwde keuze wordt gemaakt voor shockwave therapie, leert de ervaring dat de uitkomst vaak positief is. Niet alleen onze eigen ervaring, maar gezien de groei van wetenschappelijke artikelen over de positieve uitkomsten van deze therapie, ook de ervaring van vele anderen.

Mocht u meer willen weten, of bent u wellicht nieuwsgierig geworden of shockwave therapie u van uw klachten kan afhelpen?

Informeert u gerust naar de mogelijkheden.