Preventiecentrum

Fysio+ Fitness Noord Oost Veluwe vanaf heden een Preventiecentrum.

 

Wij, van Fysio+ Fitness Noord Oost Veluwe, zijn verheugd met het feit dat wij ons sinds kort een gekwalificeerd Preventiecentrum mogen noemen. We hebben namelijk het keurmerk van de fitnessbranche-organisatie NL actief behaald.

Wat houdt een preventiecentrum nu eigenlijk in?
Bij een preventiecentrum ben je als sporter, met een verhoogd risico op (chronische) klachten, verzekerd van een centrum waar kennis en kwaliteit aanwezig is.

Deze kennis en kwaliteit heeft het centrum moeten aantonen middels het aanleveren van kwalificaties van de medewerkers, aanwezigheid van vastgestelde protocollen, evenals het netwerk waar gebruikt van kan worden gemaakt in de regio. Hierbij moet u denken aan huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen, diëtisten en de gemeente. Personen met een verhoogd risico op (chronische) klachten, kunnen ook via dit netwerk ingestuurd worden om op een verantwoorde wijze te gaan sporten. De partners uit ons netwerk verwijzen door naar het preventiecentrum, omdat ze er zeker van kunnen zijn dat de kwaliteit van begeleiding gewaarborgd is.

Wanneer u zich aanmeld voor het preventiecentrum, zult u altijd eerst gezien worden door een fysiotherapeut. Tijdens deze afspraak zal een screening plaatsvinden. Dit om te bepalen of het verantwoord is om te starten met sportbeoefening, en welke zaken er aandacht behoeven.

 

Naast de begeleiding op sportgebied, is er indien nodig ook aandacht voor een gezonde leefstijl. Slaap, voeding, ontspanning, en het mentale welzijn kunnen aan bod komen. Een bijkomend voordeel voor deze doelgroep is dat men kan sporten met anderen die dezelfde aandoening hebben. Dit zorgt voor meer onderling begrip voor elkaars mogelijkheden, uitdagingen en beperkingen. En het zorgt ervoor dat deze groep niet thuis blijft, maar letterlijk en figuurlijk in beweging komt. Het preventiecentrum geeft een impuls aan het versterken van sociale relaties en het tegengaan van eenzaamheid.

De ruim 120 NL Actief Preventiecentra vormen een landelijk, groeiend netwerk.
Het team van Fysio+ Fitness Noord Oost Veluwe is er trots op deel uit te maken van dit netwerk. Ze zijn gemotiveerd om samen met u de mogelijkheden te onderzoeken. Zo kunnen wij zo goed als mogelijk aansluiten bij uw behoeftes ten aanzien van onze diensten. Met elkaar werken aan het grootste goed dat er bestaat, gezondheid, in de meeste brede zin van het woord.

Wilt u zich aanmelden, of heeft u vragen? Neemt u dan contact met ons op, door te bellen naar nummer: 038-4479999 of stuur een email naar info@fysiofitnessnov.nl