Loopscholing

Loopscholing

Hardlopen wordt veel gedaan. U kunt op elk gewenst tijdstip de schoenen aantrekken en een rondje hardlopen. U verbetert de conditie en de gezondheid. Het is bovendien goedkoop. In Nederland zijn ruim 4 miljoen hardlopers actief. Elke week is er wel een wedstrijd waar u aan mee kunt doen. U kunt ervoor kiezen om zelfstandig te trainen of bij een (atletiek) vereniging lid te worden.

Als u wilt beginnen met hardlopen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Wat voor schoenen en kleding schaft u aan? Wat is het doel? Hoe gaat u trainen? En nog belangrijker: hoe voorkomt u blessures?.

Fysio+ Fitness NOV kan u hierbij helpen. Zo kunt u deelnemen aan onze gezellige beginnersgroep hardlopen onder begeleiding van een gespecialiseerde fitnesstrainer. Het programma begint met een preventieve screening door een fysiotherapeut. Daarna wordt er met u een individueel programma opgesteld. Ook krijgt u informatie over voeding, looptechnieken en trainingsschema’s.

Uit onderzoek en ervaringen is gebleken dat krachttraining naast looptraining effectiever is dan alleen hardlopen. Het zorgt ervoor dat u met meer plezier kunt hardlopen. Daarnaast kunt u beter presteren. Onze loopgroepen combineren dus krachttraining en looptraining.

rennenMocht u ondanks de goede voorbereiding en training toch een blessure krijgen, dan bent u bij Fysio+ Fitness NOV aan het juiste adres. U kunt een afspraak maken voor een intake die bestaat uit een vraaggesprek, onderzoek en een loopanalyse. Er wordt onder andere gekeken naar uw looptechniek, houding, manier van trainen, schoeisel en de invloed van oude blessures of andere factoren die van invloed kunnen zijn op uw blessure. De bevindingen worden met u besproken. Uiteraard krijgt u een deskundig advies. Indien nodig volgen er meer fysiotherapie afspraken om u weer goed en gezond op weg te helpen. Naast fysiotherapeuten zijn er ook podotherapeuten (voetspecialisten) en is er een diëtiste aanwezig. Mede door de samenwerking tussen deze specialisten kunnen wij u de beste zorg bieden. Ook als u geen blessures heeft, kunt u zich aanmelden voor een loopanalyse.

Zie voor trainingstijden het groepsfitnessrooster