Drie oedeemfysiotherapeuten in ons centrum

Drie oedeemfysiotherapeuten in ons centrum

Onlangs heeft Ingrid Havinga zich gespecialiseerd als oedeemfysiotherapeut. Hiermee sluit zij aan bij oedeemfysiotherapeuten Martine Hulst en Fieke Sanders. Ingrid rondde in 1996 in Groningen de opleiding fysiotherapie af. Sinds 2002 is zij in ons centrum werkzaam. Ingrid heeft zich in de loop van de jaren op verschillende gebieden gespecialiseerd.
ingrid fieke en martine
Oedeem is een abnormale ophoping van vocht en eiwitten in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Lymfoedeem wordt veroorzaakt door een slecht of niet functioneren van het lymfestelsel bijvoorbeeld als gevolg van een oncologische ingreep en/of bestraling. Lymfoedeem kan zich overal in het lichaam ontwikkelen, zoals in de armen en de benen maar ook op de romp of in het gezicht.

Naast de behandeling van lymfoedeem kan de oedeemfysiotherapeut u ook helpen bij lipoedeem, oedeem na een operatie of trauma en bij littekenklachten.

Oncologie

Deze drie fysiotherapeuten hebben ook aanvullende scholing gevolgd op het gebied van de oncologie. U kunt met pijn-, vermoeidheids- en spanningsklachten bij hen terecht, maar ook om uw conditie te verbeteren voor, tijdens of na de behandeling die u krijgt in het ziekenhuis.

Vrijblijvend adviesgesprek

Als u zich afvraagt of onze therapeuten iets voor u kunnen betekenen kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek met Ingrid, Fieke of Martine. U kunt hiervoor contact opnemen met onze receptie.