Diëtiek

Bij Vérian leveren we dagelijks met 1500 collega’s een waardevolle bijdrage aan het welzijn van onze cliënten. Met elkaar leveren we de beste zorg thuis. Altijd met persoonlijke aandacht en toewijding. Met als uitgangspunt dat onze cliënten zoveel mogelijk hun eigen leven kunnen leiden en de zorg en ondersteuning krijgen die bij hen past.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Als diëtist kunnen wij u adviseren en begeleiden naar een gezond voedingspatroon.
Er wordt rekening gehouden met uw wensen en behoeften om het voedingsadvies zo goed mogelijk op u persoonlijk af te stemmen.

Bijvoorbeeld:
• bij over- of ondergewicht
• bij voedselallergie of -intolerantie
• bij maag- en/of darmklachten (bijvoorbeeld FODMAP dieet)
• bij longziekten, zoals COPD
• bij nierziekten
• bij diverse chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk of diabetes mellitus
• voor kinderen
• tijdens en na de zwangerschap
• bij een vegetarisch of alternatief eetpatroon

Het spreekuur is bedoeld voor alle inwoners uit de omgeving Wapenveld die gebruik willen maken van een diëtist.

Een afspraak hiervoor kunt u maken via de zorglijn van Vérian.

Telefoon: 088-1263126 of via dietist@verian.nl

 

 

 

Onze diëtisten

‘Zo 2021 diëten’’

Mijn naam is Monique Bolder en ik ben sinds 2001 met veel plezier werkzaam als diëtist bij Vérian.

Het leuke van mijn vak vind ik iemand zodanig te informeren dat deze de juiste beslissing voor zichzelf kan maken. Ik sta dan met raad en daad bij om dit in de praktijk  te brengen. Daarbij zijn haalbare doelen nastreven belangrijk.

Het lijkt mens eigen te zijn om de lat te hoog te leggen, deze vervolgens niet te halen en dan te belanden in: het lukt niet, het heeft allemaal geen zin ect. Zo leuk om hier mee aan de slag te gaan!

In het dagelijkse leven ben ik moeder van een prachtige dochter. En mijn vrije tijd breng ik het liefste in de buitenlucht sportief door. Practice what you preach!

Even voorstellen!

Mijn naam is Cynthia Slothouber en ik woon in Arhem. Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek op de HAN in Nijmegen. Mijn afstudeerstage heb ik gedaan bij Vérian op de locaties Twello, Brummen, Terwolde en Apeldoorn.

Sporten is mijn passie! Ik beoefen fanatiek crossfit, hardloop en zwem graag en vind het super om nieuwe sporten uit te proberen. Daarnaast vind ik gezelligheid belangrijk en ben in de zomer dan vaak buiten te vinden, bijvoorbeeld op het terras met vrienden.

Ik werk in een sportschool en ik geef ik daar in de avond al jaren met plezier verschillende sportlessen. Daarnaast werk ik ook voor team FITAID en was ik (voor corona) in de weekenden vaak te vinden op crossfit evenementen en/of wedstrijden in binnen en buitenland.

Voor mijn huidige opleiding heb ik de sportopleiding op het CIOS in Arnhem gedaan. Ik ben daar vooral geïnteresseerd geraakt in voeding, gezondheid, zorg en ziekte.
Dit maakt dat ik heb gekozen om mijn interesses verder te ontwikkelen en te starten met de opleiding Voeding & Diëtetiek.
In het derde leerjaar van deze opleiding heb ik de Minor Klinische Voeding gevolgd. Daar heb ik veel geleerd over diëtistisch diagnosticeren, samenwerken in een multidisciplinair team en ik heb onderzoek gedaan naar de effectiviteit van behandeling en de invloed van voeding op ziekte.

Tijdens deze verdiepende Minor ben ik in oktober 2019 begonnen (tot op heden) als voedingsassistent op de IC, MC, eerste harthulp en cardiologie binnen ziekenhuis Rijnstate Arnhem. Dit om mijn kennis te verbreden en de theorie met de praktijk te kunnen verbinden. Ik heb veel geleerd op de afdelingen waar ik werk. Vooral het werken in teamverband en communicatie met verschillende soorten disciplines en patiënten. Ook heb ik geleerd dat het belangrijk is om te blijven kijken naar andermans perspectief. Wat past er bij iemand en wat zijn de mogelijkheden.