Ronald

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapeuten richten zich op het voorkomen en de behandeling van sportblessures. Zij weten wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe u geblesseerd raakt en begrijpen ook waarom sport belangrijk voor u is.

Naast topsporters behandelt de sportfysiotherapeut juist de grote groep recreatieve sporters en beginnende sporters. Kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie, zijn ook onderdeel van het werk van de sportfysiotherapeut .

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten maar het meest aan knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek maakt hij de inschatting hoe lang er nodig is om te revalideren en wat er nodig is om de blessure in de toekomst te voorkomen.
Aan de hand van een sportanalyse wordt er een behandelplan opgesteld, gericht op de sport die wordt beoefend. In die sportanalyse wordt gekeken wat er nodig is, dus welke bewegingen en welke spieren het meest belangrijk zijn, om optimaal te kunnen presteren in de sport.

Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Zonodig overlegt hij met uw trainer.

Ons centrum heeft twee sportfysiotherapeuten, die een nauwe samenwerking hebben met diverse clubs in de omgeving waaronder hockey-, voetbal- en atletiekverenigingen. Verder worden er een aantal individuele topsporters begeleid in hun topsportleven.
Ook is ons centrum een Topsport Steunpunt. Dit houdt in dat het NOC-NSF dit centrum een goede voorziening vindt in het behandelen en begeleiden van sporters met een A, B of HP status.

Kosten
Een behandeling wordt in de meeste gevallen, geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van het aanvullend pakket.